Hardware

 

Voor elke decoder is er een eigen specifiek “printed circuit board” (PCB). Op elk van deze PCB's past een Wemos D1 mini module voorzien van de ESP8266 controller. Deze module communiceert via WiFi. De module kan tegelijkertijd deelnemen in een gemeenschappelijk WiFi netwerk en zelf een eigen WiFi netwerk op zetten. M.a.w. tegelijkertijd zijn de “ST mode” en de “AP mode” actief.

Voor de Hall sensor of de “reed” schakelaar is er een houdertje dat onder tegen het tafelblad wordt gemonteerd. Hierbij komt de sensor zelf door een gaatje in het tafelblad onder tegen de bielzen te liggen en is zo onder de ballast voor de toeschouwer onzichtbaar. Dit houdertje wordt met een kabeltje aangesloten op een sensor aansluiting op de enkele wissel decoder of de sensor decoder.

Daarnaast is er op een eigen PCBtje nog de stroom sensor. Deze sensor wordt in een van de toevoer draden van de rijstroom opgenomen. Wanneer een stroom verbruikend voertuig over het spoorstuk rijdt waarvan de rijstroom via de sensor loopt, wordt een bezet melding gegeven. Deze sensor wordt net als andere sensoren met een kabeltje op een van beide boven genoemde decoders aangesloten.