Houten digitaal 2018

 

Tijdens Houten digitaal 2017 is Eltraco voor het eerst aan het grote publiek getoond. Een pendel baantje verrichtte zijn werk. Daarbij werd de rijrichting van de loc getoond met een LED display. De gegevens om de rijrichting te bepalen, werden geleverd door de sensoren van het pendel baantje. Daarnaast liep ook een “analoog” OLED klokje, synchroon met de Rocrail fastclock.

In 2018 is hetzelfde getoond maar dan met software die volledig was vernieuwd.

Extra was een demonstratie van het installeren van de Eltraco software in de decoder. Het hele proces tot en met de configuratie via de website van de decoder is getoond. 

De vier types decoder zijn live gedemonstreerd. Bediening gebeurde zowel via Rocrail als op de analoge manier.

Knoppen werden geactiveerd en als reactie daarop werden servo's bewogen en de stand van de schakelaar werd met LEDs zichtbaar gemaakt. Na activatie van een drukknop werd tegelijkertijd een LED ontstoken voor de duur dat de knop werd ingedrukt en een andere LED werd ontstoken voor de duur van een instelbare puls. Deze LED doofde na verstrijken van de pulsduur.

Dezelfde gebeurtenissen zijn ook via Rocrail gestart. 

Over belangstelling was ook deze keer niet te klagen.

Na afloop van de tentoonstelling was het tijd om de nieuwe software en hardware te gaan beschrijven. Tot dan toe is de informatie gepubliceerd via de Rocrail website, in het Engels. Omdat toch niet iedereen de Engelse taal machtig is en omdat de belangstelling tijdens Houten digitaal aanzienlijk was, wordt de nieuwe versie van Eltraco in het Nederlands en daarnaast ook in het Engels en het Duits gepubliceerd. Hiervoor is wel een website nodig. Kortom ruimschoots reden om “Lutjeland” tot leven te wekken.